“Winelates / Event: Wine & Chocolate / Argatia Winery”

Posted Posted in events

Winelates/ "Wine &Chocolate" vol1/ Argatia Winery / LAURENCE-Galerie De Chocolat

Στην Πολιτεία ο Πλάτων διαιρεί τη ψυχή σε τρία μέρη. Το πρώτο ονομάζεται «επιθυμητικό» και είναι η έδρα των απολαύσεων και των πάσης φύσεως επιθυμιών. Το δεύτερο ονομάζεται «θυμοειδές» και είναι η έδρα του πάθους. Και το τρίτο είναι το αθάνατο μέρος της ψυχής μας, το «λογιστικό», που στεγάζει το λογικό και την ορθή κρίση. Τα τρία μέρη της ψυχής βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη και η κατάκτηση της ευδαιμονίας-ευτυχίας εξαρτάται από την εναρμόνισή τους.

Στο Winelates “Κρασί και Σοκολάτα”, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, σαν μια σύγχρονη αναζήτηση της ευτυχίας όπως την ορίζει ο Πλάτωνας, βιώσαμε μια ερωτική γευσιγνωστική διαμάχη, (περισσότερα…)

Winelates / Event: Wine & Chocolate / Argatia Winery

Posted Posted in events

Winelates / Event: Κρασί & Σοκολάτα / Argatia Winery

Κρασί και Σοκολάτα.

Οι αδυναμίες δεν κρύβονται! Έλκονται…

Πως αλλιώς να περιγράψεις έναν τόσο ασυγκράτητο έρωτα.

Με κεντρικό όχημα τους βιολογικούς οίνους της Αργατίας Argatia Winery, από το Ροδοχώρι της Νάουσας, ταξιδεύουμε σε απροσδόκητους απολαυστικούς ορίζοντες. Τα οινικά καμάρια της ημαθιώτικης πεδιάδας “συνομιλούν” με τις εξαιρετικές premium handmade σοκολάτες LAURENCE-Galerie De Chocolat. (περισσότερα…)

“Winelates / new event Spring Greetings / Ktima Pieria Eratini”

Posted Posted in events

Winelates / Ερατεινές Ευχές / Ktima Pieria Eratini

“Η ιστορία των ευχών” όπως την αφηγείται ένας “κλέφτης” (χρυσαλιφούρφουρο).

«Μια φορά κι έναν καιρό, σ ένα μικρό φυτό ζούσαν πολλοί σπόροι. Τους άρεσε να καμώνονται πως είναι σύννεφο και πως ζουν στον ουρανό. Παρόλο που η ώρα τους για να το αποχωριστούν είχε έρθει, εκείνοι επέμεναν να γαντζώνονται ασάλευτοι στο φυτό. Μόνο ένας σπόρος, ο επαναστάτης, προειδοποιούσε πως έπρεπε να αφεθούν στην πνοή του ανέμου αν θέλουν να απλώσουν τη γενιά και να μην σαπίσουν άκαρπα πάνω του. (περισσότερα…)

“Winelates event / Vertical and Unstable / Kelesidi Estate – Farm Kelesidi”

Posted Posted in events

Winelates Νάουσα / Κάθετα Και Ακάθεκτα / Kelesidi Estate – Farm Kelesidi

Το 1895 ο Χ.Τζ. Γουέλς εκδίδει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Η Μηχανή του Χρόνου». Ο Άγγλος συγγραφέας επινοεί την ιδέα ότι με ένα όχημα ο πρωταγωνιστής μπορεί να ταξιδέψει στο χρόνο σκόπιμα και επιλεκτικά. Έκτοτε, η έννοια του χρονοταξιδιού αποκτά όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και γαργαλά τη φαντασία παιδιών και μεγάλων. (περισσότερα…)