Winelates / Arcadia / Ktima Tselepos

Posted Posted in events

winelates / Αρκαδία / Ktima Tselepos

Μαντινεία, ο ομφαλός της ερατεινής Αρκαδίας. Η καρδιά της αμπελόεσσας και πολυστάφυλου Πελοποννήσου όπως μας λέει ο Όμηρος.

Σ’ έναν τόπο ονειρεμένο κι ευλογημένο, αντίκρυ από το οροπέδιο της Τεγέας, η οικογένεια Τσέλεπου ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΕΙ δημιουργώντας οίνους γνήσιους απόγονους του ξακουστού, από τα χρόνια του Θεόφραστου, “κάπνειου οίνου της Αρκαδίας”.(more)

Στο επίκεντρο του νέου μας οινογυμναστικού ταξιδιού Winelates βρίσκεται ο Γιάννης Τσέλεπος, Yannis Tselepos II , μέγας αμπελουργός και οινοποιός, αναμορφωτής -σε παγκόσμια εμβέλεια- του μοσχοφίλερου. Η εμπιστοσύνη του στα αργιλοπετρώδη εδάφη του οινοπεδίου καθώς και στο χαρισματικό μικροκλίμα των χαμηλών θερμοκρασιών και της όψιμης ωρίμανσης, οδήγησε τις ετικέτες του κτήματος στην κορυφή του ελληνικού οινικού στερεώματος.

Αδημονούμε, με όλες μας τις αισθήσεις, να γευτούμε και να αφεθούμε μαζί σας σε στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης.

Παρακαλούμε σπεύσατε για τις κρατήσεις θέσεων! Είναι δυστυχώς αυστηρά περιορισμένες.

«Winelates / Dialogues / Wine Therapy»

Posted Posted in events

Winelates / ΔΙΑΛΟΓΟΙ / Wine Therapy vol.2

Winelates / ‘Διάλογοι’ vol.2 / Wine Therapy

Δεν είναι πάνω από 2-3 χρόνια που μας γνωστοποιήθηκε μια συγκλονιστική επιστημονική ανακάλυψη:

Τα δέντρα και τα φυτά επικοινωνούν μυστικά μεταξύ τους . Σχηματίζουν υπόγειες συμβιωτικές σχέσεις -που ονομάζονται μυκόρριζες- και με ειδικευμένους μύκητες συνομιλούν μεταξύ τους, αναμεταδίδουν σήματα άγχους και ανταλλάσουν τροφές!

Αυτό το δίκτυο, από μακριές και λεπτές ίνες στο υπέδαφος, αποκαλείται (περισσότερα…)