“Winelates / Olimpos: Legend & Wine/ Ktima Chrisostomou”

Posted Posted in events

Winelates / Όλυμπος: Μύθος & Οίνος / ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Winelates / Όλυμπος: Μύθος & Οίνος / ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

“Ο Μύθος είναι πιο δυνατός από την ιστορία. Τα όνειρα πιο ισχυρά από τα γεγονότα. Το γέλιο πιο δραστικό από τη θλίψη. Και η αγάπη πιο δυνατή από το θάνατο”.

Αυτές οι σκέψεις γίνονται εμπειρίες ζωής όταν (more) περιηγείσαι στις πλαγιές του Ολύμπου. Στα μέρη που μέσα τους χτυπά αγέρωχα η καρδιά της Ελλάδας, που ανθίζει ο σιδερίτης και πρωτοτρυγήθηκε το αγριάμπελο ταξιδέψαμε με όλες μας τις αισθήσεις στο Winelates της Παρασκευής 15 του Μάρτη.

Η ανταμοιβή του Βουνού των θεών στην οινογυμναστική μας αναρρίχηση υπήρξε γενναιόδωρη. Εκρηκτικά αρώματα, φωτεινά χρυσοκίτρινα-λαμπερά τριανταφυλλί και διαπεραστικά ρουμπινί χρώματα μάς πλημμύρισαν. Μουσικές μελωδίες και απαλές αναπνευστικές ασκήσεις αναζωογόννησαν το “είναι” μας. Η θετική ενέργεια, τα μεγάλα χαμόγελα και η γλυκιά παρέα συμπλήρωσαν το σκηνικό ενός ανεπανάληπτου ψυχικού μασάζ.

Γευτήκαμε αχόρταγα το νέκταρ της γης του Ολύμπου. Ο Νίκος και ο Ηλίας Χρυσοστόμου από το ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ , συνεχίζοντας μια μεγάλη οινική παράδοση, μας παρουσίασαν οινικές ποιητικές συνθέσεις απαράμιλλης ποιότητας.

Κάπως έτσι βιώσαμε ενδόμυχα το λόγο που η αγάπη όλα τα νικά και όλα τα μπορεί .

Ο Μύθος είναι ζωντανός (και ο Δημήτρης μας σώος)!

Καλή μας αντάμωση στο επόμενο Winelates-Pilates χωρίς σΟΙΝΟρα

“Winelates / Olimpos: Legend & Wine/ Ktima Chrisostomou”

Posted Posted in events

Winelates / Όλυμπος: Μύθος & Οίνος / ΚΤΗΜΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

“Κανένα έθνος δεν έχει μια έκταση που να μπορεί να συγκριθεί με την περιοχή του Ολύμπου, τόσο πλούσια σε μύθους, ομορφιές, και συμβολισμούς”. Μ’ αυτή τη φράση ο περίφημος Ελβετός φωτογράφος Frédéric Boissonnas (Φρεντ Μπουασονά) περιέγραψε τον Όλυμπο, τη στέγη της Ελλάδας.

Ο ολύλαμπος Όλυμπος, το επιβλητικό βουνό, η κατοικία των θεών, έχει να μας διηγηθεί πολλά… Μύθους και ιστορίες για παλάτια σε φαράγγια και πλατώματα,(more) για πανέμορφες προστάτιδες των Καλών Τεχνών, τις Πιερίδες Μούσες, για μεγαλοπρεπείς ιερούς ναούς των αρχαίων Μακεδόνων, για κοσμοπολίτικες και γόνιμες παρυφές.

Τόσο μεγάλη και καθολική είναι η γοητεία του Ολύμπου που το δέος και η ομορφιά μπλέκονται σε ένα παιγνίδι ακατανίκητης έλξης. Αυτή, η μυσταγωγική έλξη, οδηγεί το νέο οινογυμναστικό μας ταξίδι –Winelates- σε μια ξεχωριστή γευσιγνωστική εξερεύνηση. Με συνοδοιπόρους τον Νίκο και Ηλία Χρυσοστόμου, του Κτήματος Χρυσοστόμου, θα ανακαλύψουμε ολύμπια οινικά μυστικά που φυλάχτηκαν με ευλάβεια στο χρόνο. Θα ταξιδέψουμε στη σκιά του Ολύμπου, στην Πύδνα της Πιερίας, εκεί όπου πριν από χιλιάδες χρόνια ευδοκίμησε το αγριάμπελο και που σήμερα δημιουργούνται απαράμιλλης ποιότητας οίνοι, το σύγχρονο νέκταρ της ελληνικής γης.

Οι κρατήσεις θέσεων για την Παρασκευή 15 Μαρτίου ξεκίνησαν.